Районти ĕçпе юрă,спорт уявĕ

Кăçалхи уяв.иртнĕ çулсенчи пекех. Йĕпреç çулĕ хĕрринчи сарлака вăрман уçланкинче кĕрлесе те шавласа иртрĕ.шăматкун çĕртмен 7-мĕшĕнче,уява пиншер ял çынни пухăнчĕ. Уява Тăван çĕршывăн Аслă вăрçине çĕнтерÿ тунăранпа 58 çул çитнине тата Чăваш Ен Президенчĕ Кăçал ятарлă казĕпе йышăннă Çемье çулталăкне халалланă. Уява уçма палăртнă вăхăтра 10 сехетре .гимăнсем янранă хушăра районта малта пыракан хуçалăхсен ертÿçисем В.Долгов («Канаш»), Н.Андреев (Кировя ячĕллĕ)Ĕ Ю.Антонов («Урюм») Роççей, Чăваш Ен тата Акатуй ялавĕсене çĕклерĕç. Район администрацийĕн пуçлăхĕ С.В.Антонов, уява килнисене ăшшăн саламласа, район экономикипе социаллă пурнăçăн аталанăвĕпе.ял çыннинисен ĕçĕ-хĕлĕпе спортри ÿсĕмсемпе паллаштарчĕ. Çак кунсенче ятарлă комисси калчасен пахалăхне тĕрĕсленĕ. Пĕрремĕш вырăна «Урюм» тата «Киров ячĕллĕ ЯХПКсене панă, вĕсенче çĕр ĕç культурине çулсерен лайăх пăхăнаççĕ. Канашсене саламлама ЧР Министрсен Кабинечĕн Председатĕлĕн çумĕ ял хуçалăх министрĕ М.Игнатьев. Чăваш наци библиотекин директорĕ С.Старикова. Канаш хула администрацийĕн пуçлăхĕ В.Полукарова. Шупшкар хула администрацийĕн пуçлăхĕн çуимĕ В.Яковлев. «Канашсем»ентешлĕх ертÿçи А. Кипеч. Йĕпреç районĕнчи вĕрентÿ управленийĕн пуçлăхĕн çумĕ А.Николаев. Чăваш наци ăслăлăх тата ÿнер академийĕн президенчĕ И.Илларионов Атăлпа Вятка банкĕн правленийĕн председателĕн çумĕ. Роççей Перекет банкĕн Чăваш Еенри уйрăмĕн управляющийĕ В.Александров сламларĕç.

11 июня 2003
;